
YANGIN SÖNDÜRME SİSTEMLERİ
Yangın Alarm Sistemleri
Alarm, Algılama ve İzleme
Yangının erken tespit edilmesi ve bildirilmesi, yaşam güvenliği ve yangın koruma sistemlerinde kritik öneme sahiptir. Firmamız yangın durumunda insanları uyarmak için gelişmekte olan aşamada dumanı ve ısıyı algılayacak mevcut en yeni ve en güvenilir teknolojiyi sunar. Yetersiz bir yangın alarm sisteminin sonuçları can ve mal kaybına yol açabilir. Uzman mühendis ekibimiz ve lisanslı teknisyenler sürekli değişen teknoloji eğitimleriyle güncel kalmamız için eğitilmektedir. Sisteminizin değiştirilmesi ya da güncellenmesi gerekip gerekmediğine bakmaksızın, yangın alarm sisteminiz için denetim, servis ve eğitim ve sağlayabiliriz.
Firmamızın yangın alarm ve algılama uzmanları, ticari, endüstriyel, özel tehlike ve konut uygulamaları konusunda eğitilmişlerdir ve bir sistemi, en iyi tesis özelliklerine ve ulusal ve yerel düzenlemelere uyacak şekilde uyarlayabilirler.
Mühendisler ve teknisyen ekibimiz, tesisinizi gerekli alarm ve algılama ekipmanlarıyla donatabilir.
- Duman ve Isı Algılama Sistemleri
- Alev Algılama Sistemleri
- Yangın Alarmı Sistemleri ve Kontrol Panelleri
- Gösterge Aygıtları
- Duman ve Fan Kontrolleri
- Konvansiyonel Algılama Ürünleri
- Underwriters Laboratories (UL) Sertifikası
- Test, Muayene ve İzleme Cihazları
- Yardımcı Cihazlar
- Sesli Tahliye Sistemleri
- Onarım, Servis ve Muayene
Firmamızın eğitimli teknisyen ekibi, optimum sistem performansını sağlamak için yangın alarm sisteminizi düzenli olarak test edebilir, inceler, bakım ve onarım yapabilir.
Islak Boru Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi
Sprinkler söndürme sistemleri içinde en çok tercih edilen söndürme sistemidir. Bu sistemde borularda sürekli olarak basınçlı su bulunmaktadır. Sprink başlıkları açıldığında borulardaki su alan boşalır ve yangına çok hızlı bir şekilde müdahale edilmiş olunur. Bu sistemde borularda sürekli su olduğundan donmaya karşı önlem alınmalıdır.
Kuru Boru Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi
Bu yangın söndürme sisteminde borularda su yerine gaz veya basınçlı hava bulunur ve sprink başlıklarının açılması ile borulardaki basınç düşer ve vana bu basınç düşüşü ile beraber açılarak sisteme su verir. Bu sistem donma tehlikesi olan yerlerde sıklıkla tercih edilmektedir.
Sistem Tasarımı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Uygulama yapılacak yapının tehlike sınıfı doğru belirlenmelidir.
- Yangın sisteminde kullanılacak sprinkler başlıkları özellikleri doğru seçilmelidir.
- Uygun debi ve basınçta pompa ve uygun kapasitede su deposu seçilmelidir.
- Maksimum zon büyüklükleri tehlike sınıfına, tablo veya hidrolik hesaba göre belirlenmelidir.
- Her bir zon için izlenebilir kelebek vana konulmalıdır.
Islak Alarm Vana Sistemi
Islak borulu sprinkler sistemlerinde, otomatik sprinklerler bir su kaynağına bağlı bulunan ve içinde su bulunan boru sistemlerine tespit edilmiştir. Bu sistemlerde yangın sebebiyle oluşan ısının etkisiyle sprinklerler açılır ve hemen suyun yanan maddelerin üzerine boşalmaya başlamasını sağlarlar.
Baskın Alarm Vana Sistemi
Standart sprinklerler kullanılır, fakat hepsi açıktır. Sprinkleri harekete geçiren elmanı içermezler, bu nedenle boru şebekesi girşindeki kontrol valfi açıldığında su bütün sprinklerden yangın mahalline boşalır ve mahal su ile boğulur.
Kuru Alarm Vana Sistemi
Kuru borulu sistemlerde boru şebekesi su yerine su kaynağı ve boru şebekesi arasındaki valfi kapalı tutacak düzeyde basınçlı hava ya da nitrojen gazı ile doldurulur.
Çift Kitlemeli Vana Sistemi
Bu sistemler deluge sistemlere benzerler, fakat bu sistemdeki sprinklerler eriyebilen birleşme elemanı ya da cam ampuller vasıtasıyla kapalıdırlar. Deluge sistemlerdeki kontrol valfi burada ön hareket valfi vazifesi görür.